Administratie

Autobelastingen en BPM

Rijd je met een buitenlandse auto in Nederland? Denk je dat het betalen van wegenbelasting genoeg is? Of moet je ook BPM betalen? Wij helpen graag mee bij de gehele procedure van registratie van de auto en het omzetten naar een Nederlands kenteken. Wil je weten welke regels voor jouw situatie van toepassing zijn? Neem gerust contact met ons op.

Administratie

In Nederland zijn heel veel regels en wetgevingen die regelmatig veranderen. Dit kan voor veel mensen verwarrend zijn. Wij hebben veel klanten die door onvoldoende kennis van deze regels in de problemen zijn gekomen. Soms gaat het om simpele zaken: door drie maanden de zorgpremie niet te betalen, kan iemand al op de lijst van de deurwaarder terechtkomen. Wij kunnen je helpen je administratie overzichtelijker te maken, bijvoorbeeld door alle vaste lasten op een rijtje te zetten, betalingsregelingen te treffen, en een spaarplan te maken.

Toeslagen

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is bedoeld voor mensen die een inkomen onder een bepaalde grens hebben. De zorgtoeslag is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Ieder jaar bepaalt de belastingdienst de zorgtoeslag opnieuw. In 2015 heb je recht op zorgtoeslag als je als alleenstaande een inkomen hebt dat niet hoger is dan 26.316 euro bruto op jaarbasis. Als je een toeslagpartner hebt mogen de inkomens samen niet hoger zijn dan 32.655 euro op jaarbasis. Je kunt zorgtoeslag aanvragen als je in Nederland woont, maar ook als je in het buitenland woont en wel een Nederlands inkomen hebt.

Huurtoeslag

Als je inkomen onder een bepaalde grens valt, kun je huurtoeslag aanvragen. Deze toeslag is afhankelijk van de hoogte van je inkomen, het is dus geen vast bedrag. De toeslag hangt ook af van je huurprijs, je leeftijd en je woonsituatie. Wij kunnen het allemaal voor je nakijken.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor je kinderen tot 18 jaar. Dit krijg je naast de kinderbijslag (van SVB). De toeslag hangt af van je inkomen, hoeveel kinderen je hebt en hun leeftijd. De voorwaarden veranderen ieder jaar. Werk je in Nederland maar wonen je kinderen in het buitenland? Er is een grote kans dat je toch recht hebt op het kindgebonden budget. De toeslag kan maandelijks of per kwartaal samen met de kinderbijslag betaald worden, afhankelijk van je situatie. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Studiefinanciering

Heb je een kind dat middelbaar onderwijs volgt waarvoor je moet betalen? Heeft je kind een bus- of treinabonnement nodig en weet je niet of je hier korting op kunt krijgen? Hoe moet je dit regelen? Of misschien ben je zelf student of studeert je kind, en heb je financiële ondersteuning nodig om alle kosten te betalen? Neem contact met ons op voor advies op maat. In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden en verschillende soorten leningen, afhankelijk van de individuele situatie van jou en je ouders (voor de minderjarigen).

Uitkeringen

WW (werkloosheidswet)

Is je contract afgelopen of gaat dit binnenkort gebeuren? Wacht niet tot het laatste moment met het aanvragen van WW. De WW uitkering is niet alleen aan te vragen bij volledig baanverlies. Ook wanneer je nog wel een contract hebt, maar minder of niet wordt opgeroepen (oproepkracht/uitzendkracht) heb je recht op aanvullend WW. Ook als je niet officieel bent ingeschreven bij de gemeente (GBA) mag je toch WW aanvragen, omdat je hier iedere maand premies voor betaalt. Elke situatie is anders, dus wees wijs en laat ons het voor je uitzoeken.

Sociale uitkeringen

Ontvang je al een WW, ZWW of WIA uitkering en is die lager dan het minimumloon? Dan is het de moeite waard om ons na te laten kijken of je recht hebt op aanvullende sociale uitkeringen.

ZWW (ziektewet uitkering)

Tijdens je werkcontract ben je ziek geworden. Hoe moet het nu verder? Hoe moet je je aanmelden bij het UWV en wat zijn de verdere procedures?
Of misschien krijg je een WW uitkering en ben je ook ziek geworden. Wat dan?
Elke situatie is anders, dus wees wijs en laat ons het voor je uitzoeken.

Zwangerschapsverlof

Ben je zwanger? Dan ten eerste: proficiat!!!
Vraag je je af wat je allemaal moet regelen? Hoe lang duurt de zwangerschapsverlof in Nederland? Wanneer mag je stoppen met werken? Wat moet je zelf aanvragen en wat moet je werkgever voor je aanvragen? Is dit jouw eerste zwangerschap en wil je meer informatie over ziekenhuizen, verloskundigen en verzekeringen? Maak een afspraak met ons.